Overgewicht

Aangezien het aantal volwassenen en kinderen met overgewicht stijgt, is het niet vreemd dat we in de media steeds meer lezen over de gevolgen en risico’s van overgewicht. Wanneer is er sprake van overgewicht, is dit op mij van toepassing, welke risico’s brengt het voor mij met zich mee en wat kan ik aan mijn leefstijl verbeteren om mijn overgewicht te beperken? Op al deze vragen en meer krijgt u antwoord tijdens de healthcheck.

Repetitive Strain Injury (RSI)

Kent u het begrip ‘muisarm’? Sinds een aantal jaren is dit een bekend begrip geworden voor vele Nederlanders. Met de opkomst van de computer hebben meer en meer mensen last gekregen van spier- en gewrichtsklachten aan handen, polsen, armen, schouders en/of nek. Tijdens de healthcheck kunt u met een simpele test nagaan of er bij u sprake is van RSI. De healthconsulent kan u vertellen welke maatregelen u kunt nemen om RSI te voorkomen.

Burn-out en stress

Iedereen heeft wel eens last van stress. Gezonde stress houdt ons actief en geeft ons de benodigde adrenaline. Bij de één is echter eerder de grens van overspannenheid bereikt dan bij de ander. Stress heeft namelijk diverse oorzaken als onvrede in het werk, frustraties, een sterfgeval in de naaste omgeving of financiële druk. Iedereen gaat anders om met deze situaties. Wanneer is het (gezonde) stress en wanneer is er sprake van een burn-out? De healthconsulent neemt met u een aantal vragen door om u zo advies te kunnen geven in uw situatie.

Hart- en vaatziekten

Wist u dat er jaarlijks zo’n 25.000 mensen in het ziekenhuis worden opgenomen i.v.m. een hartinfarct? En dat zijn dan nog de mensen waarbij de hulp op tijd kwam! Hiermee zijn hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer een in Nederland. Een hoge bloeddruk, een te hoog percentage cholesterol en roken zijn de belangrijkste risicofactoren van hart- en vaatziekten. De healthconsulent gaat voor u meten of u een verhoogd risico loopt op hart- en vaatziekten, bijvoorbeeld een hartinfarct. Daarna geeft zij u advies hoe u uw leefstijl kunt aanpassen, zodat het risico op hart- en vaatziekten wordt verkleind.

Diabetes

Diabetes is bij de meeste mensen beter bekend als suikerziekte. Bij diabetes is de hoeveelheid glucose (bloedsuiker) in het bloed verhoogd. Diabetes zorgt voor klachten als dorst, veel plassen, vermoeidheid en wazig zien. Indien uit de resultaten van de healthcheck blijkt, dat uw bloed- glucosespiegel te hoog is, neemt de healthconsulent de risico’s met u door en de maatregelen die u vervolgens kunt nemen.

COPD

COPD is de verzamelnaam voor chronische bronchitis en emfyseem. Eén van de belangrijkste oorzaken van COPD is roken. Maar ook stof, prikkelende dampen, sigarettenrook en koude / warme lucht tijdens het werk kunnen bij mensen met COPD tot luchtwegklachten en vermoeidheid leiden. Wilt u weten of u tot de steeds groter wordende groep mensen met COPD behoort? De healthconsulent kan het u vertellen en zal de maatregelen met u doornemen om te voorkomen dat de klachten verergeren.

Osteoporose

Bij osteoporose, een andere naam voor botontkalking, worden de botten zwakker (poreus) waardoor u zomaar iets kunt breken. De meest voorkomende breuken als gevolg van osteoporose zijn de pols-, heup- en wervelbreuken. Bij een tijdige behandeling kan osteoporose worden voorkomen. Maar vaak wordt osteoporose pas ontdekt wanneer het leed al is geschied. Behandeling kan het risico voor een (volgende) breuk met 50% verminderen! Een osteoporosetest is een van mogelijkheden van de healthcheck.